onsdag, juli 29, 2009

McDOOMS FIX FOR ANONYMA BEATAHOLICS - Del 2



J Dilla - 24K Rap feat. Havoc & Raekwon

En gammal hederlig loop får nytt liv. Det är kanske den mest söndersamplade låten inom hela mo wax, ninjatune grejen i slutet på 90-talet. Men ingen låt kom upp i den här nivån, eller ens i närheten. Samplingen är ifrån soundtracket till Talking of Pelham 1,2,3. Googlade filmen och såg att en remake precis hade premiär i USA. Går upp på biograferna 5:e augusti i Sverige.. Med storheter som Denzel Washington och John Travolta. Undrar om den här låten är med i filmen? Magiskt beat i vilket fall som helst!




Black Milk - Give The Drummer Sum

Ifrån Fatcity; "Black Milk has worked with a band for 'Give the drummer sum' and the results are breath-takingly brilliant." Soundet skriker Daptone. Kanske är det Budos Band eller kanske Menahan Street Band? Jävligt feta trummor, men troligen inte lika feta som Ultramagnetics ultraklassiker Give the drummer some, där gud (Paul C) använder James Browns (Jesus?) förmodligen tyngsta break.. Svårt att inte jämföra dom när dom ber om det!



Diamond District - Make It Clear

Oddisees nya grupp med X.O. & yU, alla från hufvudstaden DC. Påminner mkt om Black Milk låten, mera breaks, soulblås och orgel.. Bevisligen ett vinnande koncept. Bara släppt som MP3 på nätet men en officiell release är på gång, kommer den inte på vinyl så pressar jag den själv.. Kolla in deras hemsida och håll er uppdaterade: http://blog.diamonddistrictdmv.com/. Tack till Aron för tipset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar